Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Més de 320 persones es beneficien del Servei d’Ajut a Domicili i de la Teleassistència del Consell Comarcal del Baix Ebre durant el 2011

Imatge
 
Més de 320 persones es beneficien del Servei d’Ajut a Domicili i de la Teleassistència del Consell Comarcal del Baix Ebre durant el 2011
27/02/2012

De tots els habitants de la comarca del Baix Ebre que gaudeixen dels serveis del SAD i Teleassistència que ofereix el Consell Comarcal del Baix Ebre, 213 corresponent al Servei d’Ajut a Domicili i 113 de la Teleassistència.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “tant el SAD com la Teleassistència tenen un paper rellevant per al dia a dia de les més de 300 persones de la nostra comarca que necessiten aquests tipus de serveis”. Per aquest motiu, Soler ha destacat “la tasca social i la finalitat que exerceixen els treballadors socials al llarg de l’any”. Així, Soler ha assegurat que “el Servei d’Atenció Domiciliària pretén estar al costat de les persones de la comarca que més ho necessiten per al seu dia a dia a causa d’una mobilitat i capacitat econòmica reduïda”.

Per la seva banda, la consellera d’Atenció a les Persones, Júlia Celma, ha apuntat que “el SAD i la Teleassistència són serveis bàsics i essencials per tal de cobrir les necessitats d’un sector de la població de la comarca”. Per aquest motiu, Celma ha afirmat que “l’ens comarcal està conscienciat de la rellevància i finalitat dels serveis socials”.

D’aquesta manera, el SAD del Baix Ebre ha realitzat, al llarg de l’any 2011, més de 200 atencions personals i continuades a diferents llars de la comarca del Baix Ebre. Unes atencions que tenen la finalitat de promocionar atencions personals, ajudar a la llar o donar suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal.

Des les 213 persones ateses, 152 són dones i 61 són homes. En aquest sentit, els municipis amb més atencions han estat Deltebre, amb més de 60, i l’Ametlla de Mar, amb 38 atencions. Les altres poblacions que han gaudit d’aquest servei del Consell Comarcal del Baix Ebre han estat: Aldover, Benifallet, Camarles, El Perelló, l’Ampolla, Paüls, Roquetes, Tivenys i Xerta. Cal destacar que en aquestes xifres no és compta la ciutat de Tortosa ja que aquesta disposa de serveis socials propis.

En total al llarg d’aquest any s’han realitzat 29,683 hores d’atenció al domicili. En comparació a la resta d’anys hi ha hagut un augment substancial. Així, a l’any 2009 es van realitzar 26,167 hores i al llarg de l’any 2010, 27,986 hores. Aquest servei es presta des del Consell Comarcal de forma directa mitjançant uns 40 treballadors familiars.

Cal esmentar que el Servei d’Ajut a Domicili disposa d’un sistema de pagament progressiu en el qual, qui té menys recursos, paga menys. D’aquesta manera, i tenint en compte l’actual conjuntura econòmica, des del Consell Comarcal, mitjançant una gestió acurada dels recursos, s’ha establert un sistema amb criteris de justícia social que té la finalitat d’ajudar a les persones que disposen de menys recursos econòmics.

Teleassistència

És una modalitat del servei d’atenció domiciliària el qual, amb la tecnologia adequada, permet detectar situacions d’emergència, donar una resposta ràpida a aquestes situacions i garantir la comunicació permanent de la persona amb l’exterior.

Al llarg d’aquest any 2011s’han atès a 118 persones. En aquest cas, els municipis amb més atencions han estat Deltebre, amb 42, i Roquetes, amb 20. Les altres poblacions que han gaudit d’aquest servei del Consell Comarcal del Baix Ebre han estat: Aldover, Benifallet, Camarles, l’Ametlla de Mar, El Perelló, l’Ampolla, Paüls, Roquetes, Tivenys i Xerta.

En relació als anys anteriors, aquest any 2011 el servei s’ha incrementat considerablement. A l’any 2010 el número de persones que gaudien de la Teleassistència eren 78 i a l’any 2009, 53.