Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts al lloguer d'habitatge per a gent gran

Imatge
 
Oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts al lloguer d'habitatge per a gent gran
09/03/2021

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat la tramitació dels ajuts per al pagament del lloguer d'habitatge per a gent gran, majors de 65 anys. Aquesta prestació es pot sol·licitar fins al 30 d'abril a l'Oficina Comarcal d'Habitatge, per la qual cosa cal demanar cita prèvia o bé es pot presentar la sol·licitud de forma telemàtica.

La convocatòria de l'Agència d'Habitatge de Catalunya estableix que per poder sol·licitar la subvenció les persones físiques titulars del contracte han de complir tot un seguit de requisits. L'Oficina Comarcal d'Habitatge tramita aquests ajuts a tots els municipis de la comarca, a excepció de Tortosa que disposa d'oficina pròpia. Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d'exclusió social.

Durant el 2020, l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre va gestionar un total de 566.000 euros, un 32% més que l'any anterior, en concepte d'ajuts a famílies de la comarca. De les 596 sol·licituds presentades se'n van aprovar un total de 473. Pel que fa a la distribució per municipis de les sol·licituds presentades va ser la següent: Roquetes (155), Deltebre (116), l'Ametlla de Mar (114), l'Aldea (59), l'Ampolla (48), Camarles (32), el Perelló (31), Xerta (17), Tivenys (8), Aldover (7), Benifallet (4), Alfara de Carles (3) i Paüls (2).