Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Onze municipis del Baix Ebre rebran enguany uns 500.000 euros del Fons de Transició Nuclear

Onze municipis del Baix Ebre rebran enguany uns 500.000 euros del Fons de Transició Nuclear
17/04/2023

El govern, a través del Departament d'Empresa i Treball, s'ha compromès avui a transferir a partir del mes de juliol a tots els municipis de l'àmbit territorial del Fons de Transició Nuclear, de les dues zones de planificació del PENTA, al voltant de 34 milions d'euros. Així s'ha acordat en la primera reunió de l'òrgan de govern dels Fons Nuclear.

En el cas del Baix Ebre, els municipis inclosos a la zona 1 i 2 del PENTA són: l'Aldea, l'Ampolla, Benifallet, Camarles, Deltebre, el Perelló, Tivenys, Tortosa, Paüls, Xerta i l'Ametlla de Mar. La reunió d'avui ha servit per consensuar que tots els municipis inclosos en el radi de 30 quilòmetres de les centrals nuclears rebin per igual aquest 2023 els recursos econòmics que han de servir per inversions i generació de llocs de treball. Concretament, cadascun dels onze municipis del Baix Ebre afectats rebran uns 500.000 euros aproximadament.

D'altra banda, el 2024 seran els projectes rellevants que es presentin i la generació de llocs de treball el que prevaldrà per a l'assignació dels recursos.

Els representants del Baix Ebre a l'òrgan de govern de l'impost nuclear són Xavier Faura i Jordi Gaseni, president i vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El Fons Nuclear té com a finalitat finançar actuacions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa de les zones afectades per l'impacte ambiental de la producció d'energia elèctrica nuclear a les centrals nuclears d'Ascó i de Vandellòs. Les centrals nuclears d'Ascó van entrar en funcionament el 1984 i el 1986, mentre que la central de Vandellós II ho va fer l'any 1988.