Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Prop d'un miler d'infants participen en les activitats del programa TempsxCures al Baix Ebre

Prop d'un miler d'infants participen en les activitats del programa TempsxCures al Baix Ebre
22/09/2022

La directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, han visitat avui el servei gratuït TempsxCures a Aldover. També han assistit a la visita l'alcaldessa d'Aldover i consellera comarcal de Serveis a les Persones, Rosalia Pegueroles i la coordinadora territorial d'Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha signat un conveni de col·laboració amb els ajuntaments de la comarca per desplegar el programa TempsxCures, impulsat pel departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat i en què participen un miler d'infants a la comarca. Es tracta d'un servei de cures per a infants i adolescents de 0 a 14 anys fora del temps escolar, garantint el seu dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden, majoritàriament dones.

Per dur a terme aquest servei enguany, la Generalitat ha transferit 110.960 euros al Consell Comarcal, un import que es distribueix als municipis amb una quantia lineal de 3.600 a tots els ajuntaments i la resta en funció de la població de 0 a 14 anys. Cada municipi ha decidit al servei que ofereix, així alguns han programat casal d'estiu, servei d'acollida escolar als matins durant el curs o ludoteca, entre altres. En el cas d'Aldover, un total de vuit infants gaudeixen de l'espai d'acollida fora de l'horari escolar amb activitats ludicosocials.

"Amb aquest programa es busca el benestar de tothom d'una manera més igualitària, perquè cuidar no pot ser una feina que només facin les dones, ens hem d'implicar també els homes, entitats, empreses i institucions", ha explicat Faura.