Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Una vintena d'alumnes participen en el curs de monitoratge de lleure organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre a Tortosa

Imatge
 
Una vintena d'alumnes participen en el curs de monitoratge de lleure organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre a Tortosa
03/07/2023

Una vintena d'alumnes han començat avui el curs de monitoratge de lleure que organitza el Consell Comarcal del Baix Ebre i té lloc a l'Espai Patronat, a Tortosa. El curs s'organitza amb la col·laboració de l'Escola de l'Esplai de Tortosa i el suport de la direcció general de Joventut.

Aquesta formació permet l'obtenció del diploma de monitor o monitora d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil i s'emmarca dins la normativa de la Generalitat de Catalunya, que regula l'accés a les titulacions exigides per a desenvolupar activitats amb menors de 18 anys (campus, campaments, casals, colònies, camps de treball, activitats extraescolars, etc.). Es tracta de 150 hores lectives que tindran lloc fins al 17 de juliol i els participants després hauran de fer la formació pràctica.

El curs prepara l'alumnat per a intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar aquestes activitats en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre organitzarà un altre de curs de monitoratge de lleure entre el 10 i el 24 de juliol a Roquetes.