Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Visquem la diversitat a les Terres de l’Ebre amb la jornada lúdica educativa: ‘Sense etiquetes’

Visquem la diversitat a les Terres de l’Ebre amb la jornada lúdica educativa: ‘Sense etiquetes’
22/06/2021

Lectura, pintura i circ, aquestes són algunes de les activitats que es duran a terme a l’embarcador d’Amposta avui 22 de juny com a acte previ per commemorar el dia mundial de l’orgull LGBTI que se celebra el 28 de juny. 

Amb el lema ‘Sense etiquetes’ es pretén fer pedagogia als més petits sobre el col·lectiu LGBTI, estigmatitzat durant molts anys per la invisibilitat i penalització que hi ha hagut cap a les persones que no han seguit els rols imposats durant segles. L’educació és l’eina clau per evitar les discriminacions generades pel desconeixement, per això des de ben petites les persones han de créixer en un entorn que té en compte les diferents maneres de ser.

Amb aquesta finalitat, els SAI (Servei d’Atenció Integral) d’Amposta, Tortosa, dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre juntament amb l’associació Les Arremblades, LGTEbre i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no discriminació LGBTI de la Generalitat de Catalunya han organitzat una jornada lúdica educativa. La programació començarà a les 18.30 h amb conta contes educatius que explicarà alumnat del curs formatiu d’educació infantil de l’Institut Montsià. A més, hi haurà una fira de llibres de temàtica LGBTI i feminismes.

Paral·lelament els infants també podran pintar-se un arc de Sant Martí, símbol representatiu del col·lectiu, en l’activitat que duran a terme les escoles d’Art d’Amposta i Móra d’Ebre. Per la seva banda, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta oferirà una actuació de circ.

Durant la jornada també es podrà veure l’exposició itinerant ‘Vull ser qui sóc’ de l’Àrea LGBTI. A partir de les vuit del vespre el grup artístic Dilluns d’Arts al forn’ conduirà una lectura de textos.

Finalment, es penjarà la bandera LGBTI al pont penjant d’Amposta i es llegirà la declaració institucional amb motiu del 28 de juny, dia per l’alliberament LGBTI, una lectura que anirà a càrrec dels representants dels ens locals de les Terres de l’Ebre i en què hi participarà la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Maria Cinta Llaó. Aquest acte marcarà l’inici de la campanya ‘Fem els cims pels drets LGBTI’ a l’Ebre i es tancarà amb la projecció del vídeo ‘La diversitat és riquesa’ i l’actuació musical de la cantautora Montse Castellà.