Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Xerrada del SIAD Baix Ebre sobre les violències masclistes amb motiu del 25-N

Imatge
 
Xerrada del SIAD Baix Ebre sobre les violències masclistes amb motiu del 25-N
15/11/2021

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal Baix Ebre ha programat la xerrada 'Identificant les violències masclistes' amb motiu de la commemoració el dia 25 de novembre del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. Una xerrada que el SIAD farà als municipis de Roquetes, Xerta, l'Ametlla de Mar, Aldover i l'Aldea aquest mes de novembre. A més, el Consell Comarcal s'adhereix al manifest del 25-N de la Generalitat i les entitats municipalistes que reivindica que la lluita per una vida lliure de violències s'estengui a cada dia de l'any.

Durant el 2021 (fins al 30 de juny) el SIAD Baix Ebre ha atès un total de 144 dones i s'han dut a terme 558 actuacions, unes dades que fan preveure que se superaran les de l'any 2020 quan es van atendre 233 dones i es van fer 922 actuacions. El SIAD Baix Ebre ofereix informació, atenció, orientació i assessorament a totes les dones de la comarca (a excepció de les de Tortosa, que també té servei SIAD) en els àmbits jurídic, psicològic i social.

Pel que fa a les accions del SIAD, durant els darrers mesos s'ha fet una tasca de difusió del servei entre les associacions de dones de la comarca per tal que coneguen el servei i les tècniques que el formen. També s'han programat tallers d'igualtat adreçats a alumnes d'ESO i primària.

 

Per un Baix Ebre lliure de violència. Respecta!

D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa una campanya de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere amb el lema 'Per un Baix Ebre lliure de violència. Respecta!' amb una il·lustració de Mentxu Pérez. Concretament s'han editat 800 llibretes que es distribuiran entre l'alumnat dels centres educatius de la comarca i es farà difusió de la campanya a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació.

Aquesta campanya és finançada a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, del Ministeri d'Igualtat i té com a objectiu contribuir a la prevenció de la violència contra la dona, fomentar el respecte entre totes les persones i conscienciar de la importància del suport social per tal d'erradicar les violències masclistes.