Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre activarà una cinquantena de mesures socials, econòmiques i sanitàries per fer front a la Covid-19

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre activarà una cinquantena de mesures socials, econòmiques i sanitàries per fer front a la Covid-19
21/05/2020

El Consell Comarcal del Baix Ebre activarà un pla amb una cinquantena de mesures socials, econòmiques i sanitàries per minimitzar l’impacte de la Covid-19 entre la ciutadania de la comarca. El president del Consell Comarcal, Xavier Faura, i el vicepresident de l’ens, Jordi Jordan, han presentat avui les diferents actuacions que s’aprovaran en el ple que tindrà lloc la setmana que ve. “Aquestes mesures s’han consensuat amb els diferents grups comarcals, que han fet les seues aportacions. Crearem una taula de seguiment del pla amb la participació de tots els grups en representació a l’ens comarcal, perquè es tracta d’un document viu que anirem actualitzant i adaptant a les necessitats que sorgeixen”, ha manifestat Faura.

Entre les mesures socials el pla del Consell Comarcal inclou la creació del Tiquet Bàsic d’Alimentació, complementari al Tiquet Fresc, i que seguirà els mateixos criteris per al repartiment que el Banc dels Aliments. Així es distribuirà un tiquet valorat en 10 euros setmanals per poder adquirir aliments als establiments comercials adherits al programa Tiquet Fresc. Aquest projecte tindrà un pressupost de 30.000 euros, 10.000 dels quals es finançaran a través d’un conveni amb l’Obra Social la Caixa; 5.000 euros procediran de les assistències dels consellers i conselleres comarcals a les comissions informatives i el ple del mes de març que es va suspendre i 15.000 euros a través del romanent de tresoreria.

També en l’àmbit social, el Consell Comarcal del Baix Ebre avançarà el pagament de l’aportació que fa anualment a la Casa d’Acollida tan bon punt pugui reobrir. Pel que fa a les subvencions que el Consell concedeix a les entitats de la comarca, enguany es modificaran les bases per prioritzar el manteniment del teixit associatiu, ja que moltes de les activitats que realitzen han quedat suspeses per la crisi sanitària.

En matèria d’habitatge, el Consell Comarcal promou un conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge per tal de poder gestionar dos pisos d’urgència social, per acollir de manera temporal famílies amb dificultats especials.

D’altra banda, el Consell negociarà el nou contracte programa amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, tenint en compte que s’ha produït un canvi i noves necessitats d’urgència que s’han d’abordar.

Quant a les mesures econòmiques, Faura ha recordat que s’ha aprovat una moratòria en el lloguer a les empreses del viver Baix Ebre Innova, s’ha suspès el pagament del lloguer a les empreses que gestionen les estacions de la Via Verda de Benifallet i Aldover, mentre han tingut aturada l’activitat i se suspendrà la taxa de preus públics a Ebre Terra per a la utilització dels espais de cuina i sales de reunions. Tampoc es cobrarà entrada a Ebre Terra, una vegada pugui reobrir.

Altres mesures incloses en el pla del Consell són la renovació del conveni amb MicroBank per facilitar microcrèdits que fomenten l’autoocupació i l’activitat emprenedora, agilitzar les licitacions previstes per reactivar l’economia comarcal, avançar el pagament a tots els proveïdors de la institució comarcal i promoure el comerç electrònic entre les empreses de la comarca. “El decret d’alarma ens va fer aturar la signatura del projecte de concertació territorial, un projecte que posarem en marxa tan aviat com es pugui, ja que permetrà treballar conjuntament ens locals, empreses i món educatiu per a la reactivació del Baix Ebre”, ha dit Faura. 

La promoció de la Via Verda de la Val de Zafán és una altra de les actuacions previstes pel Consell Comarcal del Baix Ebre per tal d’atreure visitants a la comarca i dinamitzar-la econòmicament. “Intensificarem els contactes amb tots els municipis per on passa el traçat de la Via Verda per tal de promoure-la com una via única i posicionar-la entre les destinacions de cicloturisme”, ha assenyalat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan. També es promourà el treball conjunt amb altres administracions de les Terres de l’Ebre per la reactivació econòmica, turística, cultural i social del territori. En aquest sentit, s’ha previst col·laborar amb la Reserva de la Biosfera per incrementar el nombre d’empreses turístiques i productors que s’acrediten amb la marca.
La vinculació entre el sector primari la gastronomia és una altra de les actuacions que promourà el Consell a través de la cuina d’Ebre Terra i l’assessorament d’un consultor gastronòmic.

Jordan també ha recordat la campanya de recollida de documents sobre la pandèmia que ha posat en marxa l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, així com la distribució de les targetes moneder entre les famílies amb alumnes amb beca menjador.

Finalment, pel que fa a les mesures de protecció de la salut, el Consell ha habilitat els espais d’atenció al públic de les seues comarcals amb pantalles protectores, ha intensificat la neteja i desinfecció dels espais comuns de la Via Verda i ha promogut el teletreball entre els treballadors per no massificar els despatxos i garantir les distàncies de seguretat.