Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre finalitza la distribució de les targetes moneder

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre finalitza la distribució de les targetes moneder
30/03/2020

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha finalitzat la distribució de les targetes moneder a les famílies de l’alumnat de la comarca amb beca de menjador. Al conjunt de la comarca s’han repartit 1.112 targetes i, a excepció dels municipis de Tortosa i Roquetes que les ha lliurat als ajuntaments respectius, el Consell les ha entregat directament a les famílies. “Els xofers del servei de transport adaptat del Consell Comarcal del Baix Ebre han lliurat les targetes personalment al domicili de cada usuari”, ha explicat la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra.

Les targetes moneder tenen una càrrega inicial de 40 euros, que correspon a l’import de la prestació diària (durant deu dies) i que es recarregarà mentre dure el tancament de les escoles i instituts. Es tracta d’una mesura que han posat en marxa els departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies, per garantir que els infants que més necessitats tenen continuen disposant de l’ajut de menjador. També s’han repartit quatre targetes moneder, amb una recàrrega de 2 euros diaris en concepte de berenar, a alumnes del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Amb aquestes targetes es pot comprar en qualsevol establiment d’alimentació de la comarca. Es recomana comprar aliments bàsics com verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, iogurts, pa, oli, sucre, xocolata i fruits secs. No es poden comprar begudes amb sucres, ni altres tipus de begudes com ara alcohòliques o energètiques.

L’habilitació de les targetes moneder ha estat possible a través d’un acord amb Caixa Bank. Aquesta mesura tindrà efecte fins que el govern de la Generalitat suspengui les mesures preventives extraordinàries adoptades en el marc de l’activació del pla d’actuació del PROCICAT per malalties emergents amb motiu de l’impacte del COVID-19.