Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els comptadors de la Via Verda registren una caiguda del 90% dels usuaris

Imatge
 
Els comptadors de la Via Verda registren una caiguda del 90% dels usuaris
17/04/2020

El nombre d’usuaris de la Via Verda de la Val de Zafán al tram del Baix Ebre ha estat de 2.897 persones entre el 15 de març i el 15 d’abril, el primer mes de confinament de la població per la crisi sanitària. Els comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre a Tortosa i Aldover han registrat una davallada del 90% dels usuaris respecte del mes anterior. Cal recordar que l’estat d’alarma decretat no permet els desplaçaments, a excepció dels de caràcter essencial, per la qual cosa no està permès passejar ni fer esport per la Via Verda.

Concretament, el comptador instal·lat a Tortosa ha detectat 2.221 usuaris durant l’últim mes, 1.461 dels quals eren vianants i 760 ciclistes. La mitjana diària d’usuaris en aquest punt, situat entre Tortosa i Roquetes, és de 69 persones, una xifra que queda lluny dels 710 usuaris de mitjana aconseguits el mes anterior. “Hem detectat una davallada molt significativa dels usuaris; aquelles persones que l’utilitzen com una via de connexió entre Tortosa i Roquetes per anar a treballar ho poden seguir fent, però recordem que no es pot fer esport, ni passejar per la Via Verda”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que sosté que la majoria de la població té un comportament cívic i solidari i compleix les recomanacions dels experts sanitaris per frenar la propagació del coronavirus.

En el cas d’Aldover, s’han comptabilitzat un total de 676 usuaris, 571 dels quals vianants i 105 ciclistes. Pel que fa a la mitjana diària d’usuaris ha estat de 21 persones. Finalment, el Consell Comarcal del Baix Ebre no disposa encara de les dades del comptador situat a Benifallet.