
Gastronomia
La variada orografia de la comarca alterna els productes de regadiu, amb la mar i la muntanya. En aquest sentit, la gastronomia del Baix Ebre és caracteritza per tenir com a principals ingredients els productes de “Quilòmetre 0”.
Al Baix Ebre podem degustar una gran varietat d’arrossos (DOP Arròs del delta de l’Ebre), així com diversos plats a base de peix i marisc, on hi destaquen, entre d’altres, els musclos, les ostres i les anguiles del delta de l’Ebre, i la tonyina de l’Ametlla de Mar.
Existeix, alhora, una gran varietat de carns com l’estofat de cabra i de porc senglar, l’ànec a la brasa o les baldanes d’arròs. També cal mencionar una gran varietat de productes de l’horta i arbres fruiters com ara els cítrics i cirerers. Altres productes característics de la comarca són l’oli d’oliva (DOP Baix Ebre-Montsià) i la mel al Perelló amb les varietats de mil flors, romer i taronger.
El territori ebrenc presenta una rebosteria variada basada amb la cuina tradicional que calma els paladars més exigents. En aquest cas, i entre molts altres, cal fer menció dels típics pastissets farcits amb cabell d’àngel, les garrofetes del papa, les coquetes de sagí, els torrons de Xerta, els cocs (de maçana, de brossat , de mel, borratxo), les capsetes, les paracotes, el panoli i les punyetes de Roquetes.