Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Camí natural de l'Ebre - GR 99

Inici del camí natural Tortosa - DeltebreImatge
 
Àrea de lleure al Parc del Riu de DeltebreImatge
 
Plafons informatius situats al llarg de la via Imatge
 
Exemple de senyalitzacióImatge
 
Exemple de senyalitzacióImatge
 
Camí natural de l'Ebre - GR 99
Documents relacionats

Itineraris i escapades de la Via Verda de la Val de Zafán (Català) (Castellà) (Anglès)

El Baix Ebre, mosaic de contrastos (Català)

Oberts al Baix Ebre (Català) (Castellà) (Anglès)

L’Ebre és el riu més gran i amb més cabal de la geografia espanyola, així com un dels rius més emblemàtics i literaris de la península ibèrica. És l’únic gran riu peninsular que desemboca a la Mediterrània.

Transcorre per les comunitats autònomes de Cantàbria, Castella i Lleó, la Rioja, País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya, on finalitza el seu recorregut en formar el característic Delta de l’Ebre. El seu
pas per Catalunya és espectacular, travessant la Reserva Natural de Sebes i remullant pobles singulars com Riba-roja, Miravet o Flix.

El Camí Natural de l’Ebre, al seu pas per Catalunya, enllaça amb diversos camins amb una llarga història, idonis per als amants del senderisme, com són el Camí de Sirga, el Camí de Sant Jaume, la Via Augusta, el GR 7, el GR 171 o el GR 92, que passa a tocar del litoral.
Una bona part és practicable per a les bicicletes. Concretament, a partir de Benifallet (on coincideix amb la Via Verda de la Val de Zafán) i des de Tortosa fins a Riumar.

En aquest tram que transcorre pel Baix Ebre, per tal de facilitar el recorregut als cicloturistes, el consell Comarcal, amb la col·laboració dels ajuntaments corresponents, ha realitzat àrees de lleure a la Torre de la Candela i a l’Ermita de la Mare de Déu de l’Aldea, i una altra al Parc del Riu de Deltebre. Al mateix temps, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha senyalitzat el camí natural per tal que els visitants puguin recórrer el tram sense pèrdua.