Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal organitza el I Congrés de Dones del Baix Ebre

Imatge
 
El Consell Comarcal organitza el I Congrés de Dones del Baix Ebre
Reivindicarà el protagonisme de la dona en el món laboral dels segles XIX i XX

Aquesta iniciativa compta amb el finançament del Conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Ebre 2016.

El Consell Consultiu de les Dones, òrgan de participació ciutadana del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha convocat la celebració del I Congrés de Dones del Baix Ebre, que se celebrarà el 19 de novembre a Tortosa amb la participació de representants de totes les associacions de dones de la comarca.

Aquest primer congrés reivindicarà el treball, molt cops menystingut i a voltes oblidat, que han protagonitzat les dones del Baix Ebre en el transcurs dels segles XIX i XX. En el marc del congrés es presentarà l'exposició 'Més enllà del silenci: oficis i dones rellevants del Baix Ebre', promoguda pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que pretén divulgar uns treballs, alguns dels quals ja oblidats i altres mal considerats irrellevants, que formen part de la història de les dones del Baix Ebre. Aquesta exposició, de caràcter itinerant, arribarà al públic gràcies al treball de camp fet per les associacions de dones de la comarca i les tècniques de l'ens comarcal que s'han entrevistat amb les protagonistes d'aquests oficis o els seus familiars per recopilar la informació i el material gràfic. En la recerca de fotografies antigues també ha col·laborat l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

Durant la celebració del Congrés una representant de cada associació de dones de la comarca exposarà la seva aportació a aquest treball de recerca antropològica, que es presenta en forma d'exposició amb fotografies antigues i descripcions d'oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l'Ametlla de Mar, segadores d'alfals d'Aldover o les llatadores d'Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d'altres.

 

PROGRAMA D'ACTES

11.00h. Inauguració del Congrés.
11.30h. Conferència a càrrec de la Dra. Rosa Queral.
12.00h. Inici de les comunicacions per part de les entitats de dones.
14.00h. Cloenda.

 

* A partir de les 10 hores i durant tot el matí es podrà visitar l'exposició 'Més enllà del silenci: Oficis i dones rellevants del Baix Ebre'.

 

INSCRIPCIONS

Si esteu interessades a participar en el I Congrés de Dones del Baix Ebre, que celebrarem a Tortosa el 19 de novembre, poseu-vos en contacte amb la vostra respectiva associació de dones.