La formació de la identitat i el reconeixement d’un mateix és clau en les etapes de creixement personal. La formació d’aquesta identitat en un context de pluralitat de valors socials, -que poden representar fortes contraposicions-, i de desigualtat entre persones d’orígens culturals diversos, -persones que, damunt del paper, tenen reconeguda la igualtat d’oportunitats-, pot esdevenir un procés mal resolt, que acabi generant situacions de vulnerabilitat per a aquests joves i que acabi condicionant la seva inserció a la societat. Aquesta vulnerabilitat pot esdevenir també un espai per a la incidència dels discursos de les ideologies de l’odi.
Tot apunta a què aquesta qüestió és molt rellevant en relació al desenvolupament de les ideologies de l’odi i dels processos de radicalització cap als extremismes violents. Per aquesta raó, és important conèixer els paràmetres en què es mou aquest procés i tenir-los en compte a l’hora de pensar tant les polítiques d’acollida de persones estrangeres com les polítiques de prevenció de l’extremisme violent.
Amb aquesta sessió els professionals públics de l’àmbit de l’acollida podran entendre millor quins són els factors que poden conduir determinades persones a adoptar ideologies de caire extremista i fins i tot violent. Així mateix, s’analitzaran quines són les eines de les quals disposa l’administració local per tal d’evitar l’expansió d’aquestes ideologies.
Objectius
- Conèixer l’entorn cultural i del procés de construcció d’identitat dels joves
- Conèixer el marc de disseny i desplegament de les polítiques públiques de prevenció dels extremismes violents.
Destinataris
Treballadors de les administracions públiques catalanes: personal de joventut, educadors, personal docent, serveis socials...
Programa
- El context cultural i el procés de construcció d’identitat dels joves d’origen marroquí.
- Polítiques i actuacions de prevenció d’extremismes violents
Professorat
Carles Macián, adjunt al Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania
Mustafa Aoullad Sellam, president de SAFI, Stop als Fenòmens Islamofòbics
Metodologia
Es combinarà l'exposició teòrica dels continguts amb el debat entre les persones assistents.
Dates i horari
19 de juny, de 10.00 a 15.00 hores
Lloc
Consell Comarcal del Baix Ebre
Places
30
Hores lectives
5 hores
Inscripció
(INSCRIPCIONS TANCADES) Les persones interessades a assitir a aquest curs han de complimentar aquest formulari d'inscripció.