Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Promoció Empresarial

Promoció Empresarial
Descobriu l'oferta en cicloturisme a les Terres de l'Ebre

La col·laboració publico-privada dóna els primers fruits amb la creació d'una oferta cicloturística a les Terres de l'Ebre. +info.

Més informació

Vols saber quins són els agents adherits al projecte?

Vols donar suport al projecte? Complementa aquesta carta i envia-la al nostre correu electrònic.

Sabies que...
El projecte té com a finalitat dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació mitjançant la col·laboració público-privada en base a les necessitats del sector turístic i el sector agroalimentari.

Consellera d'àrea


Vanessa Callau Miñarro                                 
ivanessacallauminarro
@gmail.com

Creació d'activitat econòmica

El Govern de la Generalitat de Catalunya intervé d’una manera prioritària en aquelles comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica amb l’objectiu d’estimular-hi la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació mitjançant el suport al teixit productiu i a les persones desocupades de manera que sigui possible desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població al territori. 

El Govern va seleccionar 7 comarques catalanes que es caracteritzen per tenir un menor dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori català i que són l’Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, la Ribera d’Ebre, el Ripollès i la Terra Alta. 

A partir d’aquestes orientacions, el govern de la Generalitat estableix com una de les prioritats del SOC, dur a terme polítiques integrades ocupacionals i de desenvolupament als territoris amb majors desequilibris econòmics i socials, així com donar suport a les entitats locals d’aquestes 7 comarques, mitjançant el finançament, en el marc del  Projecte “Treball a les 7 comarques”, posant a disposició de les entitats d’aquestes comarques, un conjunt de programes i projectes per tal que cadascuna d’elles formulin un projecte integrat d’abast territorial que respongui a les seves característiques i necessitats i que compti amb el suport dels principals actors públics i privats.

Què és?

El projecte Baix Ebre Avant és un projecte impulsat per la comarca del Baix Ebre, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

El projecte té com a finalitat dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació mitjançant la col·laboració público-privada en base a les necessitats del sector turístic i el sector agroalimentari. Amb aquest projecte és pretén millorar la competitivitat dels dos sectors per millorar el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Baix Ebre Avant compta amb el suport dels 14 ajuntaments de la comarca i les 3 Entitats Municipals Descentralitzades, 20 d’entitats público-privades i la col·laboració de 24 empreses privades del sector agroalimentari, 27 del sector turístic i 32 d'altres sectors econòmics.

Objectiu general

Millorar el posicionament la comarca del Baix Ebre posant en valor els seus recursos naturals, patrimonials, culturals, gastronòmics i agroalimentaris que permeti la seva dinamització econòmica mitjançant la col·laboració amb diferents actors del territori, tan públics com privats, per millorar la rendibilitat i competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació.

Objectius específics

1. Fomentar la cooperació público-privada per mitjà d’accions de desenvolupament local i econòmic per afavorir la creació d’ocupació.

2. Crear i fomentar xarxes de cooperació interempresarials per aprofitar sinergies que permetin consolidar el desenvolupament del territori i generar oportunitats de negoci a les empreses.

3. Apropament i prospecció de les necessitats de les empreses de l’àmbit turístic i agroalimentari.

4. Millorar la competitivitat i professionalització de les empreses agroalimentàries de la comarca.

5. Conèixer l’estructura empresarial de la comarca i els seus productes de referència sobretot en l’àmbit agroalimentari i turístic.

6. Donar suport a les empreses turístiques i agroalimentàries de la comarca per a la creació, comercialització i internacionalització dels seus productes.

7. Cooperar amb iniciatives territorials de les Terres de l’Ebre que ajuden a millorar el posicionament de la comarca en els mercats internacionals, com ara el desenvolupament del projecte Ebre Biosfera, entre d’altres.