Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Emprenedoria

El Viver d'Empreses Baix Ebre Innova permet als emprenedors iniciar el seu negoci amb les màximes facilitatsImatge
 
Emprenedoria
Instruments per tal de dinamitzar l'economia i impulsar la inserció laboral
Sigues emprenedor!

Tens una idea de negoci? Ara és el moment de muntar la teva pròpia empresa! El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Viver d’Empreses Baix Ebre Innova posen a la teva disposició nous espais, despatxos i facilitats per impulsar l’emprenedoria amb unes condicions òptimes gràcies a una assistència tècnica professionalitzada i a uns preus totalment assequibles. Informa't a l'espai del Viver d'Empreses!

Més informació

Pots enviar la teva consulta, el teu dubte o el teu suggeriment a partir del següent formulari.

Emprenedoria

Si ets una persona emprenedora, que tens una idea de negoci, vols avaluar la seva viabilitat i posar-la en marxa, des de l'ens comarcal del Baix Ebre, i a través de Catalunya Emprèn, t'oferim informació, orientació, assessorament, formació, facilitats de finançament i suport a la consolidació.

Aquests serveis actuen en tres àmbits principals: la difusió de la cultura d'empresa, el foment de la creació d'activitat empresarial i el suport a les microempreses i petites empreses.

El servei s'ofereix a través d'una Xarxa per la creació d'empreses, formada per entitats locals distribuïdes per Catalunya. El seu personal tècnic t'assessorarà en tot el procés de desenvolupament de la teva idea, et donarà suport per fer el pla d'empresa i t'informarà sobre els ajuts, subvencions i altres avantatges que pots demanar.

 

Premi a l'Emprenedoria

El Premi a l'Emprenedoria del Consell Comarcal del Baix Ebre té la finalitat de reconèixer la iniciativa emprenedora i la innovació de les noves empreses ubicades a la comarca del Baix Ebre per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori i a la creació de llocs de treball. Aquest guardó pretén fomentar l’esperit emprenedor i innovador, impulsar la generació d’idees que solucionin necessitats reals i potenciar les propostes que puguin convertir-se en productes o serveis reals i comercialitzables.

Cliqueu en aquest enllaç per accedir a la pàgina del premi.

 

Business Angels Network

BANC associació d’inversors privats (business angels), ha posat en marxa una plataforma amb l'ànim de posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament.

El Consell Comarcal del Baix Ebre, en el seu Programa d’Actuació comarcal vigent, preveu, com a objectiu central, esdevenir motor de desenvolupament econòmic i del progrés social de les Terres de l’Ebre, concretant-se en l’eix estratègic 4, que té com a objectiu modernitzar l’economia de la comarca, reforçant els sector econòmics amb futur, buscant alternatives de valor afegit pels més amenaçats i explorant nous sectors emergents.

Per això, el Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha integrat com a SOCI INSTITUCIONAL de la primera xarxa catalana privada de Business Angels, actuant aquesta com a centre d’informació, atenció i captació de nous  inversors o emprenedors potencials.

BANC aplicarà un descompte del 50% a les quotes d’inscripció a la xarxa per aquells emprenedors o inversors vinculats directament amb el Consell Comarcal del Baix Ebre.

 

Microcrèdits

Aquesta línia de finançament està destinada a donar suport a activitats emprenedores presentades per persones i col·lectius que no disposin de les garanties ni avals necessaris per accedir als crèdits del sistema financer tradicional.

En pot ser beneficiaria qualsevol persona que amb l'objectiu de desenvolupar un projecte empresarial d'autoocupació i que tingui dificultat per accedir als crèdits habituals.

El Consell Comarcal del Baix Ebre, com entitat acreditada a Catalunya Emprèn, col·labora amb diferents entitats financeres, amb la finalitat de facilitar l'accés a aquest tipus de préstecs.

 

Seminaris de generació d’idees

Sovint idealitzem la idea de crear la nostra pròpia empresa. Tenim una idea de negoci, l'acariciem durant una temporada i potser la deixem morir al nostre interior per dubtes. Però amb l'actitud adequada i una mica d'orientació tot és possible.

Hi ha casos realment engrescadors que ens mostren com les idees poden esdevenir una realitat. En aquest sentit, la Direcció General d'Economia Social i d'Autoocupació, a través de les entitats col·laboradores del Servei de Creació d'Empreses, i entre aquestes el Consell Comarcal del Baix Ebre, posen a la teva disposició una sèrie de sessions destinades a respondre qüestions a totes aquelles persones emprenedores.

Per exemple, si ja tens una idea empresarial, en la sessió t'ajudarem a avaluar-la; si cerques una idea empresarial, t'ajudarem a buscar-ne una que et pugui il·lusionar. Un equip de professionals t'explicaran les claus d'èxit de les empreses i et mostraran exemples prou aclaridors.

Els Seminaris de generació d'idees i creació d'empreses es portaran a terme a més de 100 municipis d'arreu de Catalunya a través de la Xarxa d'entitats col·laboradores del Servei de Creació d'Empreses.

 

Directori de serveis de promoció econòmica

El desenvolupament econòmic resulta cabdal per al futur dels territoris vistos des de la perspectiva local. Les administracions locals, però, no disposen competencialment d'instruments específics amb capacitat d'incidir de manera decisiva sobre el seu desenvolupament econòmic. Ara bé, en els darreres temps, s’ha vist com la mobilització local en favor d'un desenvolupament sostenible des del punt de vista econòmic  s'ha fet molt evident.

El Consell Comarcal del Baix Ebre, des de l'Àrea d'Activació econòmica i turisme, treballa donant suport als municipis i ciutadans de la comarca per assegurar que l'actuació local en favor del desenvolupament econòmic sigui el màxim efectiva possible. Per aquest motiu, s’ha confeccionat aquest directori de serveis de promoció econòmica de la comarca del Baix Ebre amb la finalitat d’unir esforços i facilitar els tràmits als ciutadans.