Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Seminaris de creació de producte turístic

Imatge
 
Seminaris de creació de producte turístic
Adreçats a empreses i emprenedors de la comarca del Baix Ebre
Nous productes turístics 2016

Clicant en aquest enllaç us podeu descarregar el dossier de nous productes turístics sorgits dels Seminaris 2016.

Ponència Creació de Productes

Clicant en aquest enllaç us podeu descarregar la ponència presentada el 25 d'octubre per Josep Capellà (DCB Turisme) i David Esteller (Tourislab).

Cicloturisme i ecoturisme

Clicant en aquest enllaç us podeu descarregar la ponència sobre Cicloturisme i en aquest altre la ponència sobre Ecoturisme.

Cicloturisme i ecoturisme a les Terres de l’Ebre

Aquest és el tercer any en què Baix Ebre Avant organitza Seminaris per donar suport a l’adaptació de les empreses turístiques a nous mercats, tant de proximitat com internacionals,  i a la creació de producte turístic innovador.

Les Terres de l’Ebre es troben ben situades per incrementar l’atracció envers aquests mercats per l’alt nivell de recursos de què disposen i per la seva qualificació com a Reserva de la Biosfera.
Enguany, volem  donar un pas endavant i focalitzar les accions en dos línies específiques de productes amb un gran potencial però que encara tenen poca representació en el territori. Així doncs, es pretén:

  • Recolzar la promoció d’una oferta de cicloturisme extensa a les Terres de l’Ebre, seguint els models que ens van presentar les representants de La Loire à Vélo i del Parc Natural Regional del Luberon,  en les sessions realitzades al 2015.
  • En el marc de la Reserva de la Biosfera, donar suport a les iniciatives que promouen el turisme de natura, centrant-se especialment en l’ecoturisme (observació de fauna, coneixement de les tradicions, ...) i en el senderisme a l’entorn dels Parcs Naturals i del GR-92.

En sortiran beneficiades les empreses directament implicades (allotjaments i activitats)  i també els gestors dels equipaments culturals, els restaurants, els productors agroalimentaris, i molts altres.

 

PROPERA SESSIÓ

25 d’octubre - Presentació dels resultats

9.00h a 9.30h. Recepció de les empreses participants.
9.30h a 9.45h. Benvinguda institucional.
9.45h a 10.00h. Resultats de les accions realitzades i les previstes per al 2017 en temes de cicloturisme i turisme actiu, en el marc del projecte Baix Ebre Avant.
10.00h a 11.00h. Creació de productes: una de les estratègies de dinamització turística dels territoris.
11.00h a 11.30h. Pausa.
11.30h a 13.00h. Presentació de productes i experiències per part de les empreses turístiques.

 

SESSIONS CELEBRADES

9 maig – 2 sessions de treball en grup, per tipus de producte

10h a 12h Cicloturisme a les Terres de l’Ebre. Què s’ha fet i cap on volem anar? Possibilitats per crear productes col·lectius que donin major valor afegit.

15 a 17h  Turisme de natura: ecoturisme i senderisme.  Quins productes tenim? A qui s’adrecen? Com podem millorar la seva visibilitat?
Amb els assistents, es prepararan les bases per a la presentació conjunta d’aquests productes als mercats

 
14 juny - Sessions individualitzades 

9 a 13h i 15h a 18h 

Sessions individualitzades o en petits grups amb les empreses per dissenyar productes de les dues temàtiques (cicloturisme i ecoturisme)

 
12 setembre - 2 sessions de treball en grup per tipus de producte

Continuació de la sessió del 9 de maig

10h a 12h Cicloturisme a les Terres de l’Ebre.
A partir de les propostes fetes pels assistents a la sessió del 9 de maig. Es debatran accions possibles, adreçades a diferents tipus de públic i definició de les persones o entitats que haurien de liderar-les.

15 a 17h  Turisme de natura: ecoturisme i senderisme.
El contingut es centrarà en  formular accions concretes per fomentar l’ecoturisme i el senderisme. Es debatran accions possibles, adreçades a diferents tipus de públic i definició de les persones o entitats que haurien de liderar-les.

 

26 de setembre - Sessions individualitzades

Sessions individualitzades o en petits grups amb les empreses per dissenyar productes de les dues temàtiques (cicloturisme i ecoturisme)

 

 

QUÈ S'HA DE FER PER PODER INSCRIURE-S'HI?

Per inscriure's a qualsevol seminari cal omplir el formulari de sol·licitud de forma online clicant en aquest enllaç. Un cop enviat el formulari, l'Àrea d'Activació Econòmica del Consell Comarcal del Baix Ebre contactarà amb la persona o empresa inscrita per formalitzar la inscripció definitiva atès que el nombre de places és limitat.

Clicant en aquest enllaç us podeu descarregar el díptic dels Seminaris de Creació de Producte Turístic.