Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La Garantia Juvenil

Imatge
 
La Garantia Juvenil
Què és?
Canvis en els requisits d'accés a la Garantia Juvenil

A partir de 2017, les persones més grans de 16 anys i més joves de 30 poden inscriure's a la Garantia Juvenil l'endemà de trobar-se en situació d'atur o quan faci també un dia que no estudien. Podeu obtenir més informació clicant en aquest enllaç.
 

On trobar més informació?

Si teniu algun dubte o voleu més informació aquest enllaç us porta al web que la Generalitat de Catalunya ha dedicat al programa de la Garantia Juvenil.

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil, adreçada a joves més grans de 16 anys i menors de 30 anys, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se. L'objectiu és garantir que els joves inscrits en aquest programa puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats.

La Garantia Juvenil ofereix assessorament sobre recursos i programes genèrics per a joves, amb una especial rellevància de tota aquella informació relacionada amb els àmbits formatius i laborals a Catalunya. El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través de l'Oficina Jove del Baix Ebre, ofereix suport per facilitar la inscripció i fins i tot fer-la per a aquelles persones que puguin tenir algun tipus de dificultat. Un cop feta la inscripció contactarem amb la persona inscrita i la citarem per fer-li una primera entrevista. En aquest punt, rebrà un servei d’atenció personalitzada on es farà l’acollida i una primera identificació dels seus objectius professionals i les seves competències per assolir-los. Després de l’entrevista, se li oferirà un itinerari que farà incidència en aquells aspectes que hagi de reforçar per assolir els objectius proposats.