Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre

Imatge
 
Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre

L'exposició Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre pretén divulgar uns treballs i oficis, alguns dels quals ja oblidats i altres mal considerats irrellevants, que formen part de la història de les dones del Baix Ebre. Aquesta exposició, de caràcter itinerant, arriba al públic gràcies al treball de camp fet per les associacions de dones de la comarca i les tècniques de l'ens comarcal que s'han entrevistat amb les protagonistes d'aquests oficis o els seus familiars per recopilar la informació i el material gràfic. En la recerca de fotografies antigues també ha col·laborat l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre és una exposició promoguda pel Consell Comarcal del Baix Ebre i impulsada pel Consell consultiu de les Dones del Baix Ebre, òrgan de participació ciutadana de la institució comarcal.

Aquesta exposició, que veu la llum al novembre de 2016, es va començar a gestar l'any 2014 quan des del Consell Consultiu es va decidir dur a terme un projecte comú amb totes les associacions de dones de la comarca per posar en valor i recuperar la memòria el treball dut a terme per les dones al Baix Ebre durant els segles XIX i XX. El resultat és un interessant treball de recerca antropològica, que es presenta en forma d'exposició amb fotografies antigues i descripcions d'oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l'Ametlla de Mar, segadores d'alfals d'Aldover o les llatadores d'Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d'altres.

 

On es pot visitar?

De l'11 de gener al 6 de març de 2019, al Centre d'Interpretació de Benifallet..