Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Impulsats, per atendre escolars amb problemes de comportament

Imatge
 
Impulsats, per atendre escolars amb problemes de comportament

El Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa el programa Impulsats per donar una atenció especialitzada a alumnes de primer i segon de secundària que presenten problemàtiques associades al comportament.

Aquesta iniciativa vol donar una resposta a un nombre bastant elevat de menors, detectats a la comarca, amb dificultats de relació amb els altres, que es distreuen amb molta facilitat i que normalment acaben etiquetats com a conflictius. Malgrat les diferents estratègies pedagògiques que es fan des dels instituts, a alguns d'aquests menors se'ls acaben aplicant mesures disciplinàries que poden arribar a l'expulsió temporal.

Amb l'objectiu d'evitar arribar a l'expulsió, el projecte Impulsats proposa treballar amb aquests menors d'una manera diferent, impulsant l'educació emocional i les habilitats socials bàsiques, amb l'objectiu de millorar la convivència dins l'aula i la relació entre companys i els de professionals del centre.

Abans d'iniciar Impulsats en un centre educatiu del Baix Ebre l'equip tècnic del SIS realitza reunions amb la direcció i professorat per explicar-los el desenvolupament del programa. En concret, consta d'un total de 10 sessions, amb periodicitat setmanal, 9 sessions amb els menors i una amb les respectives famílies.

La implicació dels instituts en l'èxit d'aquesta iniciativa és clau ja que són precisament els docents els qui hi han de derivar els alumnes que presentin dèficits d'habilitats socials.  No obstant això, la participació del menor en el programa és voluntària i la família i els tutors han de permetre-ho i col·laborar.

El programa ha començat amb un grup d’alumnes de primer i segon d’ESO de l'Institut de Deltebre.