Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Ple del Consell Comarcal

Ple del Consell Comarcal

El Ple del Consell Comarcal és un òrgan de govern col·legiat que, sota la presidència del President o del Vicepresident/a que legalment el substitueixi, és integrat per tots els consellers i conselleres com a membres de ple dret. Està format per 25 membres.

El Ple es reuneix l'últim divendres de cada mes a les 13.30. Les sessions previstes pel 2023 són: 27 de gener, 24 de febrer, 31 de març, 28 d'abril, 26 de maig, 30 de juny, 28 de juliol, 29 de setembre, 27 d'octubre, 24 de novembre i 29 de desembre.

Les atribucions i competències del Ple estan determinades tant pel Text refós de la Llei d’organització comarcal com pel Reglament Orgànic Comarcal. Entre altres coses al ple li correspon aprovar la seva pròpia composició i organització, aprovar els pressupostos de cada exercici i la plantilla de personal, aprovar els plans comarcals i les formes de gestió dels serveis i els expedients per a l’exercici de les diferents activitats.

És en aquest mateix òrgan on es controla i fiscalitza la gestió dels diferents òrgans de govern amb competències delegades pel mateix ple o pel Reglament Orgànic Comarcal.

Consulta:

 

COMPOSICIÓ DEL PLE

 

CONSELLERS I CONSELLERES DEL GOVERN COMARCAL

 

GRUP COMARCAL D'ERC

 

Xavier Faura Sanmartín                        @xavier_faura

Contacte: xavier.faura@baixebre.cat

Advocat de professió. Compagina l'activitat professional amb la política. Actualment és el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí a l'Ajuntament de Tortosa. Ha estat degà del Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa.

Retribucions: Exerceix el càrrec amb dedicació parcial del 75% de la jornada i percebent l'import de 46.125,10 euros bruts anuals (exercici 2022)

Declaració de béns                            Declaració d'activitats                     Agenda del President

 

Ivan Garcia Maigí                                    @IMaigí

Contacte: ivanmaigi@roquetes.cat

Vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable d'Activació Econòmica i Esports. És alcalde de Roquetes. Forma part de la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports. Actualment en excedència laboral per ocupar el càrrec d'alcalde. Secretari del Trail Roquetes. Ha format part del Comitè Tècnic de Curses per Muntanya de la FEEC. 

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a:  Ple 175 euros per sessió, Comissió de Govern 300 euros per sessió, Junta de portaveus 100 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 7.200,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Jordi Gaseni                                              @jordigaseni

Contacte: jordigaseni@ametllamar.cat

Vicepresident tercer del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable d'Hisenda i Governació. Alcalde de l'Ametlla de Mar, regidor d'ERC des del 2003. Va ser delegat d'Esports de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre de 2009 a 2011 i membre del Consell Comarcal del Baix Ebre. Actualment presideix l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). És empresari de la restauració.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Comissió de Govern 300 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 6.350,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Maria Cinta Llaó Llaó

Contacte: alcaldia@elperello.cat

Vicepresidenta quarta del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable de l'àrea d'Actuació sobre el territori. Alcaldessa del Perelló des del 2019 i regidora en els mandats 2011-2015 i 2015-2019. Durant molts anys va treballar de dependenta en una llibreria. Ha estat membre de l'AMPA Jaume II i de l'IES Blanca d'Anjou i vocal Centre d'Esports del Perelló. 

Retribucions: Inclosa dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Comissió de Govern 300 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 6.025,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Roger Avinyó Martí                                    @roger_xerta

Contacte: ravinyo@xerta.cat                       

Vicepresident cinquè del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable de Gestió ambiental i sector primari. Alcalde de Xerta des del 2015. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració (UB), màster en Gestió Política i Lideratge (UAB). Actualment és president del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià. Col·laborador en diferents mitjans de comunicació amb articles d'història i actualitat.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Comissió de Govern 300 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Tital percebut 2022: 6.750,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Rosalia Pegueroles Gisbert                         @PeguerolesG

Contacte: r.pegueroles.gisbert@gmail.com

Vicepresidenta sisena i responsable de l'àrea de Serveis a les Persones. Alcaldessa d'Aldover des del 2019. Diplomada en Infermeria i té diversos postgraus en pràctica quirúrgica, emergències i medecina naturista. Durant molts anys ha compaginat la geriatria i l'àrea quirúrgica i actualment treballa a l'àrea medicoquirúrgica. 

Retribucions: Inclosa dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Comissió de Govern 300 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 7.125,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Laura Fabra Verge                              @laurafabrav

Contacte: lfv6791@gmail.com

Consellera comarcal de Serveis Socials i EbreTerra i portaveu del grup comarcal d'Esquerra. Regidoria a l'Ajuntament de Deltebre des de 2019. Diplomada en Relacions Laborals, Auditora Sociolaboral i Pèrit Judicial Immobiliari amb despatx propi d'assessorament. Membre de la junta diferents associacions, AMPES i Clubs esportius de Deltebre i tresorera de la Federació Catalana de Rem.

Retribucions: Inclosa dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Consell de Presidència 250 euros per sessió, Junta de Portaveus 100 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 5.725,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Jordi Forné Ribé                                        @ForneRibe

Contacte: alfarajordi@gmail.com

Conseller Comarcal d'Afers interns i Recursos humans; Gestió ambiental i Sector primari. Alcalde d'Alfara de Carles de de 2019. Professionalment és tècnic esportiu. Forné està vinculat a diverses activitats agrícoles del municipi i la comarca.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Consell de Presidència 250 euros per sessió  i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 6.025,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Josep Antoni Navarro Serra                             @valldefullola

Contacte: janavarro@camarles.cat

Conseller comarcal del Baix Ebre des del 2015, actualment responsable de l'àrea d'Habitatge. President del Viver d'Empreses Baix Ebre Innova. Alcalde de Camarles des de 2019. Jubilat, per la qual cosa assegura que té tot el temps del món per servir a la ciutadania dels seus pobles: Camarles i Lligallos.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Consell de Presidència 250 euros per sessió  i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 4.925,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Antoni Gilabert Rodríguez                           @ToniGilabert1

Contacte: tgilabert@laldea.cat

Conseller Comarcal d'Obres i Serveis. Regidor a l'Ajuntament de l'Aldea des del 2017. Tècnic en manteniment electromecànic, fa 25 anys que treballa en una empresa familiar dedicada al sector de l'automòbil. És president del Consell Esportiu del Baix Ebre i vicepresident de la Unió de Consells Esportius de Catalunya. Casat i pare de dos filles. 

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Consell de Presidència 250 euros per sessió  i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 4.950,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Eladi Galbe Mauri                                    @GalbeEladi

Contacte: egalve@tivenys.altanet.org           

Conseller comarcal de Comerç i Consum. Alcalde de Tivenys des del 2019. Tècnic Superior en Riscos Laborals i Emergències Sanitàries. Vicepresident de la Penya Barcelonista de Tivenys i membre de l'entitat Espai de So. Vinculat des de ben menut a l'esport i l'associacionisme.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Consell de Presidència 250 euros per sessió  i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 4.200,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

GRUP COMARCAL DE MOVEM TERRES DE L'EBRE

 

Francesc Vallespí Cerveto                                        @valles314

Contacte: vallespi@vallespi.cat 

Vicepresident segon del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable de les àrees de Turisme i Cultura. Regidor del grup de Movem a l'Ajuntament de Tortosa des del 2015. Delegat a Tortosa de la Lliga Contra el Càncer des de fa vint-i-dos anys. També ha estat vicepresident i responsable de la Lliga contra el Càncer a les Terres de l'Ebre i voluntari i administrador de Càritas Interparroquial. Actualment està jubilat després d'una trajectòria professional vinculada al comerç tèxtil. 

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Comissió de Govern 300 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 8.300,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

David Poy Martínez                                          @davidpoy

Contacte: david.poy@baixebre.cat

Conseller Comarcal d'Ensenyament i Joventut i portaveu del grup comarcal de Movem Terres de l'Ebre. Regidor a l'Ajuntament de Roquetes des del 2019. Mestre d'Educació Física i postgrau en direcció de Centres Educatius. Actualment exerceix de mestre. Va ser president del Club Futbol Sala Roquetes (2005-2010). Membre de la de Junta de la Penya Barcelonista Mont-Caro de Roquetes i soci de diverses entitats esportives i culturals. Secretari general de Movem Terres de l'Ebre.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Consell de Presidència 250 euros per sessió, Junta de Portaveus 100 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 7.500,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

CONSELLERS I CONSELLERES DE L'OPOSICIÓ 

 

GRUP COMARCAL DE JUNTS PER CATALUNYA

 

Sandra Zaragoza Vallés                               @sandrazaragoza

Contacte: szaragoza.ajuntamentcamarles@gmail.com

Consellera comarcal, portaveu del grup Junts per Catalunya. Actualment regidora a l'Ajuntament de Camarles. Alcaldessa de Camarles (2017-2019), presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre (2017-2019). Consellera al Viver d'Empreses Baix Ebre Innova. Diplomatura en comerç ADE. Emprenedora en el sector de la neteja i manteniment.

Retribucions: Inclosa dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Junta de Portaveus 100 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022:4.175,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Andreu Curto Castells                                      @andreu_curto

Contacte: acurto@deltebre.cat                             

Conseller comarcal. Regidor d'Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut de l'Ajuntament de Deltebre, on també n'és el portaveu del govern. Va cursar el grau d’Administració i Direcció d’Empreses a la URV. Participa en diverses entitats locals i és membre de l'Executiva Comarcal del Partit Demòcrata.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 2.650,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Domingo Tomàs Audí                                   @DomingoTomasA

Contacte: dtomas@tortosa.cat

Conseller comarcal. Regidor de Festes, Serveis i Joventut a l'Ajuntament de Tortosa. President del consell d'administració Escorxador de Tortosa SL. Formació Professional FP1 branca fusta. Direcció executiva de la festa del Renaixement de Tortosa (2007-2011). Gerent de l'empresa d'Espectacles i Festes de Carrer (2007-2011).

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 1.900,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Carlos Serra Ventura                                  @cserraven

Contacte: cserra@deltebre.cat

Conseller Comarcal. Tinent d'alcaldia de Deltebre Projecció a l'Ajuntament de Deltebre, en el mandat 2015-2019, tinent d'alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana. És diplomat en Magisteri, especialitat en Educació Primària. Actualment també és el president de l'agrupació local del Partit Demòcrata. Forma part de l'executiva de la Vegueria i participa en diverses entitats locals.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 3.375,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Francesc Arasa Pascual

Contacte: parasa@ampolla.cat

Conseller comarcal. Alcalde de l'Ampolla des de 2011. President de l'Associació de Veïns Ampolla Roquer (1983) i membre de la Junta de Segregació, regidor des del 1987, primer del Perelló i des del 1991 de l'Ampolla. President del Patronat de Turisme de l'Ampolla.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 3.075,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Joan Antoni Caballé Pallarés 

Contacte: caballepallaresja@gmail.com

Conseller comarcal. Portaveu del grup de Junts a l'Ajuntament del Perelló, des del 2019. Va ser regidor del grup de CiU a l'Ajuntament del Perelló entre el 1995 i el 2007. Forner. Ha estat membre de la junta de l'Associació de Comerciants del Perelló. 

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 3.375 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

Eva del Amo Galarzo                                @delamogalarzo

Contacte: Eva.delamo@hotmail.com

Consellera comarcal. Portaveu del grup municipal de Junts a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Regidora des del 2011, entre 2011-2015 a l'equip de govern. Diplomada en Relacions Laborals per la URV i actualment cursa un curs Superior de Dret Administratiu i Administració Local. Treballa de comptable a una empresa privada. És membre de la junta de l'AMA de l'IES de la Candelera i de l'entitat juvenil el Racó dels Joves. 

Retribucions: Inclosa dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 2.600,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Josep Franch Pellisé                              @josepfranch                                    

Contacte: jfranch@aldea.cat

Conseller comarcal. Tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de l'Aldea i responsable d'Acció Esportiva, Festes i Joventut des de 2019. Treballador sector serveis, monitor d'esport. 

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 2.375,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

GRUP COMARCAL DEL PSC

 

Mercè Pedret Ramos                                       @mpedret

Contacte: mpedret@benifallet.altanet.org

Consellera comarcal, portaveu del grup del PSC. Alcaldessa de Benifallet des del 2015 (Candidatura de Progrès), actualment ocupa les àrees d' d'Hisenda, Governació, Personal i Salut. Vicepresidenta de Salubritat del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE). Farmacèutica, amb oficina de farmàcia a Rasquera. 

Retribucions: Inclosa dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Junta de Portaveus 100 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 4.800,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Ramon Martínez Gallardo                                       @ramonmartinez

Contacte: ramonroquetes@yahoo.es

Conseller comarcal. Regidor del PSC a l'Ajuntament de Roquetes des del 2015, actualment portaveu del grup municipal. Cap de circulació a Renfe i ADIF fins al març de 2020, quan es va jubilar. Membre de la Lira Roquetense, el CD Roquetes i Creu Roja.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 4.000,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats

 

Aleix Ferré Ribes                      @Aleix Ferré Ribes

Contacte: mestrealeix@gmail.com

Conseller comarcal. Regidor a l'Ajuntament de Deltebre, és diplomat en Magisteri, especialitat en Educació Primària per la Universitat de Barcelona. Exerceix la docència des de fa 15 anys. Actualment és mestre a l’Escola Riumar del nostre municipi. Titulat amb Coaching Esportiu per la Universitat Camilo José Cela de Madrid, és també tècnic Superior d’Esports amb la titulació d’entrenador de futbol UEFA PRO.

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 2.225,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats
 

GRUP COMARCAL DE CIUTADANS

 

Sebastià Castañeda Ramos                                   @Sebascs10

Contacte: kastaneda166@outlook.es

Conseller Comarcal, portaveu del grup de Ciutadans. Regidor a l'Ajuntament de l'Ampolla des de 2019. Comercial en diferents empreses del sector agroalimentari de les Terres de l'Ebre, com administrador únic i gerent. Ha estat president de l'Associació de Veïns de l'Ampolla i fundador de l'entitat Ampolla Jove. 

Retribucions: Inclòs dintre el règim d'indemnitzacions, com a membre de la Corporació, per assistència a: Ple 175 euros per sessió, Junta de Portaveus 100 euros per sessió i Comissions Informatives 75 euros per sessió. Total percebut 2022: 5.100,00 euros.

Declaració de béns                            Declaració d'activitats