Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

UBICAT, programa d'orientació i acompanyament a la inserció

Imatge
 
UBICAT, programa d'orientació i acompanyament a la inserció

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa el programa UBICAT, que es desenvoluparà al llarg del 2021. Les persones interessades en participar-hi podeu omplir aquest formulari.

 

Què és?

UBICAT és un programa impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya que té com a objectiu desenvolupar actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de persones en situació d’atur que per motius de salut, familiars o altres situacions personals van haver de deixar de treballar. 

Quina metodologia seguim?

El programa UBICAT contempla la realització de sessions de treball, individuals i col·lectives d’informació, acompanyament, motivació i assessorament atenent circumstàncies personals i professionals individuals i les  característiques de l'entorn social i econòmic.

Quin és l'àmbit d'actuació?

Els programa s'adreça a les persones que viuen als municipis de la comarca del Baix Ebre, a excepció de Tortosa.

Què han de fer les persones interessades en aquest programa?

Les persones interessades en participar en aquest programa  han d'estar inscrites a l’Oficina de Treball del SOC com a demandants d’ocupació, portar més d'un any sense treballar o treballar en precari i s'han d'inscriure al Consell Comarcal del Baix Ebre a través d'aquest formulari. La inscripció és oberta durant tot l'any.

 

Quines actuacions s'impulsaran?

Orientació laboral. Disseny d’un full de ruta personalitzat que consistirà en un conjunt de sessions individuals i/o grupals per treballar l’anàlisi de la seva ocupabilitat, l’autoconeixement i apoderament, la gestió de les emocions, el descobriment de fortaleses i el desenvolupament de competències, per millorar el perfil professional de cada participant.

Coneixement de l’entorn productiu. Contacte i visites a les empreses del territori per facilitar la inserció laboral dels participants. Possibilitat de realitzar estades pràctiques en empreses de caràcter no productiu.

Acompanyament a la inserció. Procés en el qual s’ofereix suport a les persones que s’han incorporat al món laboral per facilitar la seva adaptació al nou lloc de treball.

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del programa UBICAT, regulat per ORDRE TSF/143/2018, de 3 d'agost.